بسکتبال ایران دیگر به فکر آسیا نباشد
تیم بسکتبال ماهان ایران با اقتدار قهرمان باشگاههای آسیا شد تا دوباره ثابت کند سطح بسکتبال ایران بالاتر از قاره کهن قرار دارد و هیچ تیمی نمی تواند در آسیا حریف ملی پوشان ایران شود. این قهرمانی تاکیدی بود بر این مطلب که ایران نباید دیگر خودش را با تیم های این قاره بسنجند و باید از این پس در اندیشه حضور در میدان های بزرگتر باشد.
بیست و چهارمین دوره از رقابتهای بسکتبال جام باشگاه های آسیا با قهرمانی نماینده ایران به پایان رسید تا برای نخستین بار یک تیم شهرستانی از کشور به این عنوان برسد. حالا ماهان ایران بعد از سه سال جام قهرمانی را به ایران برگرداند اما این بار جام به شهری غیر از تهران میرود؛ اصفهان باید برای یک سال این جام را داشته باشد و سال بعد برای دفاع از آن وارد رقابتها شود.
ماهان ایران در این دوره از مسابقات با اکثر ملیپوشان و دو بازیکن خارجی قدرتمند راهی اردن شد و از همان ابتدا توانست با قدرت حریفانش را شکست دهد و به قهرمانی برسد. حالا نمایندههای ایران در باشگاههای آسیا پرافتخارترین های قاره کهن محسوب میشوند و بالاتر از همه کشورها قرار دارند.
با به پایان رسیدن بیست و چهارمین دوره از رقابت های باشگاه های آسیا ایران با کسب پنج مدال طلا و یک نقره پرافتخارترین کشور در باشگاه های آسیا است. لبنان با چهار طلا و چهار برنز دوم است و فیلیپین با چهار طلا و یک برنز در مکان سوم قرار دارد. چین و قطر نیز دیگر کشورهای پرافتخار در باشگاه های آسیا شناخته می شوند. البته چینی ها چهارده سال است که در این رقابت ها شرکت نمی کنند. قطر هم که در این دوره بازهم مدال نقره را بدست آورد نتوانست صعودی داشته باشد.
اما نکته ای که در این دوره از باشگاه های آسیا نیز دیده شد ضعف رقابت بود که نشان میدهد سطح بسکتبال ایران بالاتر از کشورهای منطقه قرار گرفته و دیگر هیچ تیمی نمی تواند برابر بسکتبالیستهای ایران قرار بگیرد. رقابتهای باشگاههای آسیا در حالی که تیمهای شرقی چندین سال است که در آن شرکت نمی کنند سیل نزولی پیدا کرده و در این دوره نیز هیچ کدام از باشگاه ها نتوانستند برابر نماینده ایران کاری از پیش ببرند. تنها الریان بود که در بازی فینال توانست کمی ماهان را آزار دهد که آن هم دلیل برقدرتمند بودن بازیکنان این تیم نیست.
به نظر میرسد رقابتهای باشگاههای آسیا همچنان سیر نزولی خود را ادامه میدهد مگر اینکه مسوولان آسیایی برای حل مشکلاتش فکری کنند و تنها در اندیشه برگزار کردن نباشند چرا که باشگاههای ایران همه ساله با سرمایهگذاریهای خوب وارد مسابقات میشوند و هزینه میکنند که یا با اتفاقهای سال گذشته در لبنان مواجه می شوند یا همانند ماهان با اقتدار قهرمان می شوند و هیچ تیمی نمی تواند برابر آنها ایستادگی کند. با این حال مسوولان بسکتبالی ما نیز نباید در اندیشه رقابتهای قاره کهن باشند چرا که برای پیشرفت در عرصه جهانی باید با تیمها و حریفان قدرتمندتری رقابت کنند و اندک اندک خود را وارد دایره بسکتبال جهانی کنند.
رده بندی تیمها در این دوره از مسابقات:
ماهان ایران
الریان قطر
ASU اردن
الهلای بحرین
دهوک عراق
الجیش سوریه
کاپچاگای قزاقستان
ONGS هند
نتایج بیست و سه دوره قبل:
تیم بسکتبال فولاد ماهان
1981: هنگ کنگ
چین – ژاپن – فیلیپین
1984:مالزی
فیلیپین- چین – هنگ کنگ
1988:اندونزی
فیلیپین – چین – کره جنوبی
1990:اندونزی
چین – کره جنوبی – کویت
1992:تایلند
کره جنوبی – چین – کویت
1995:مالزی
فیلیپین- مالزی-کره جنوبی
1996:فیلیپین
فیلیپین-ژاپن- چین
1997:اندونزی
هنگ کنگ – کره جنوبی – اندونزی
1998:مالزی
چین-هنگ کنک – لبنان
1999:لبنان
لبنان-چین-مالزی
2000:لبنان
لبنان-عربستان-بحرین
2001:امارات
عربستان- قطر - سوریه
2002:مالزی
قطر-عربستان-سوریه
2003:مالزی
سوریه-قطر-هنگ کنگ
2004:امارات
لبنان-سوریه-قطر
2005:فیلیپین
قطر-اردن-لبنان
2006:کویت
اردن-سوریه-قطر
2007:ایران
صباباتری-قطر-امارات
2008:کویت
صباباتری-قطر-امارات
2009:اندونزی
مهرام – اردن – لبنان
2010:قطر
مهرام-قطر-لبنان
2011:فیلیپین
لبنان – مهرام – قطر
2012:لبنان
فینال این دوره برگزار نشد اما دهوک عراق در مکان سوم قرار گرفت.
2013:اردن
ماهان ایران – الریان قطر – ASU اردن